Wil Dirks

Terug naar ledenlijst
Adresgegevens:
Niersprinkstraat 27
6461 AN, Kerkrade
Biografie:
Ik ben Wil Dirks; geboren op 30 september 1945 te Kerkrade; opgegroeid in Eygelshoven;.
Gezien de geboortedatum 30 september, was ik er overal vroeg bij. (daar 1 oktober de grensdatum is voor aanmelding bij onderwijs (kleuterschool, lagere school enz.)
Zo was ik nog 16 jr. toen ik van HBS-B te Kerkrade kwam; daarna vlot HTS Bouwkunde te Heerlen doorlopen en 2 jaar militaire dienst (Artillerie met bijzondere functie munitie-onderofficier). Specialisme en praktisch sturen ligt me wel.
!0 mei 1968 zijn José Hanneman en ik getrouwd. José komt ook uit Kerkrade en heb ik op de toen bekende instuif leren kennen.
Dansen was/ is onze gezamenlijke hobby naast persoonlijk voetballen, dat ik lang bij “de Laura” mocht invullen. Tegenwoordig spelen we samen plezier een rondje Golf.
In 1969 werd onze dochter Pascalle geboren en in 1972 onze zoon Lars.

Half Mei 1968 kon ik mijn “werkzame leven” oppakken.
Gezien de invloed van de mijnsluitingen op de werkgelegenheid in deze regio, ben ik mijn geluk verder weg gaan zoeken met als maximaal zoekgebied: Tot aan de Grote Rivieren en tot aan Zeeland om in een zuidelijk leefgebied te blijven.
Op zich is eens afstand nemen van je “roots” voor een bepaalde tijd, best goed voor je ontwikkeling en beeldvorming van de wereld om je heen..
Begonnen ben ik bij de gemeente Bergen op Zoom (als constructeur bij bouw en woningtoezicht) en kreeg ook al snel met Hinderwet en later met Milieu te maken door de snelle industriële groei van Bergen op Zoom;
De combi Bouw en Milieu lag me goed en zo kon ik als afdelingshoofd binnen Bergen op Zoom een nieuwe afdeling Milieu opzetten die al snel groeide naar 15 gespecialiseerde medewerkers.
Gezien de aanwezige kennis en ervaring heb ik die afdeling Milieu voor alle gemeenten in de regio West-Brabant, de provincie Noord Brabant en het ministerie van VROM kunnen inzetten als betaald adviesorgaan.
Een enorme leerperiode qua kennis op allerlei werkgebieden, organisatie en financiën. Die ervaring kwam me later nog vaak van pas.

In januari 1990 ben ik op verzoek overgestapt naar de commerciële markt.
Onder de vlag van VB accountants hebben we het adviesbureau SPM BV (samenwerkende partners milieuzorg) opgezet met kantoor in Den Bosch en later met nevenkantoren in Leeuwarden. Beverwijk, Bergen op Zoom en Maastricht.
Na de fusie van VB met Deloitte in 1998 werd ik als partner verantwoordelijk voor alle milieuontwikkelingen binnen Deloitte in heel Nederland.
Naast werken heeft ons maatschappelijk leven inhoud gekregen door lidmaatschap en voorzitterschap van sociëteit, school- en sportverenigingen en Hét Concertkoor Bergen op zoom.
Limburg (en zeker Kerkrade) heeft alle jaren toch een belangrijke plaats in ons leven gehad.
Met mijn pensionering kwam nadrukkelijker de behoefte om terug naar de roots te gaan.
We zijn inmiddels vanuit west Brabant aan het verhuizen naar de Niersprinkstraat 27 te Kerkrade.
Laatste jaren was ik lid van Probus (Markiezaat) Bergen op Zoom

José Hanneman

29-9-1946