Wiel Notermans

Terug naar ledenlijst
Adresgegevens:
Prinses Marijkestraat 9
6412 AD, Heerlen
Biografie:
Lid sinds 2005. Leraar Nederlands en Duits
Interesses:
Er liepen twee rode draden door het leven van Wiel. Als lid van een muzikale familie was dat de muziek en wat betreft studie en beroep was dat onderwijzer en leraar.
Aanvankelijk wilde Willy missionaris worden. Daartoe ging hij naar het kleinseminarie van de Montfortanen te Schimmert en aansluitend naar het noviciaat te Meerssen. Toen werd hem duidelijk, dat dit toch niet de weg was die hij moest gaan en koos hij voor het onderwijs. Na zijn opleiding tot onderwijzer en zijn militaire diensttijd was hij werkzaam op lagere scholen te Meezenbroek. Na het behalen van de akte M.O-A Nederlands was hij tevens als leraar verbonden aan het Zuid-Limburgs Avondcollege (tot 1978) en gaf hij Nederlands en geschiedenis aan de mavo van het jongenspensionaat te Bleijerheide (1971-1976). Nadat hij ook de akte M.O.-B Nederlands gehaald had, werd hij in 1976 leraar Nederlands (en later ook Duits) aan het katholiek gymnasium Rolduc. Hij werd er schooldecaan en daarna conrector (1983-2004). Gedurende die tijd studeerde hij ook onderwijskunde en behaalde hij een akte l.o. muziek.
Na zijn vervroegd pensioen vulde hij zijn dagen met het verzorgen van boekbesprekingen voor de leesclub van het KVG Heerlen en van lessen Nederlands aan Duitsers in Übach-Palenberg. Tevens is hij lid van Probus Kerkrade (waarvan hij van 2012 t/m 2020 secretaris was). Voorts verzorgde hij rondleidingen in het Bisschoppelijk Congrescentrum Rolduc. Ook was hij (vanaf 1996) lid van het Hoensbroeks Kamerkoor dat na opheffing met 12 leden doorging onder de naam Phoenix en dat in 2018 ook werd opgeheven. Tevens was hij vanaf 2004 lid van een wandelclub.